YOU ARE HERE: DOMOVIPL laser

IPL laser

Z aparatom Iskra Pulse Light (IPL) se lahko preprosto znebite prekomerne poraščenosti, gubic, mozoljev, strij, razširjenih kapilar, sončnih peg in znakov staranja. Neinvazivna terapija z aparatom IPL temelji na principu selektivne fototermolize, kar pomeni, da se svetloba določenega barvnega spektra selektivno absorbira v želeni tarči. Tri najpomembnejše tarče so melanin (v koži, laseh, lasnih mešičkih in kožnih madežih), hemoglobin (v krvi) in porfirini (akne). Tarča absorbira svetlobo, ki se nato pretvori v toplotno energijo. S tem se na zelo omejenem področju zviša temperatura, kar povzroči koagulacijo. Tarčo lahko tako uničimo, ne da bi pri tem poškodovali okoliško tkivo.

Ta neinvazivna terapija je odlična rešitev za moške in ženske vseh starosti. Odsvetujemo pa terapijo nosečnicam ter ljudem z rakom ali sladkorno boleznijo. Prav tako odsvetujemo terapijo, če jemljete zdravila, ki povečajo občutljivost na svetlobo, ste nagnjeni k brazgotinjenju, ali če imate na predelu, ki bi bil obravnavan, kožne bolezni ali odprte rane. Pred terapijo si dlak ne odstranjujte z voskom ali puljenjem. Pred in po terapiji ne izpostavljajte mesta posega soncu ali drugim močnim virom svetlobe.
Terapija je običajno povsem enostavna. Kožo najprej očistimo, nato pa s posebno terapevtsko glavo na želeno mesto dovedemo natančne impulze rumene, oranžne, rdeče ali modre svetlobe. Število impulzov, dovedenih na isto mesto, je odvisno od želenega učinka in se giblje od enega (odstranjevanje dlak) do šest (odstranjevanje kožnih madežev in kapilar).
Sam poseg je relativno neboleč, vendar pa lahko med terapijo pričakujete občutek, ki je podoben rahlemu ščipanju.
Po terapiji ne boste občutili bolečin ali drugih neprijetnih posledic, zato lahko takoj nadaljujete z vsakodnevnimi opravili. Pazite le, da se nekaj tednov po terapiji prekomerno ne izpostavljate soncu.
Število obiskov je odvisnih od želenega cilja, predela telesa, velikosti obravnavanega predela, in od individualnega odziva na terapijo.

Odstranjevanje dlak (epilacija) je najbolj dolgotrajen postopek. Običajno je za najboljši rezultat potrebnih 5 do 10 obiskov v razmaku enega do dveh mesecev. Za odstranitev zelo gostih in močnih dlak na obrazu je lahko potrebnih tudi do 15 obiskov.

Za pomlajevanje in odstranitev gubic je običajno potrebnih 5-8 posegov. Med posegi naj mineta dva do trije tedni. Enako število posegov, vendar enkrat tedensko, je potrebnih za skoraj popolno odstranitev aken.

Dva do trije obiski enkrat tedensko so običajno dovolj za odstranitev kožnih madežev in obraznih kapilar. Za večje in globlje kožne nepravilnosti so lahko potrebni dodatni obiski.

Strije so zelo trdovraten kozmetični problem. Trenutno nobena metoda ne zagotavlja popolne odstranitve strij, vendar pa lahko aparat Iskra Pulse Light njihov videz bistveno izboljša z 8-12 posegi, ki se izvajajo enkrat tedensko.

Opaženi stranski učinki so redki in izginejo v nekaj urah oziroma dneh. Najpogostejši so občutki neugodja in blažje otekline. Koža je lahko nekaj dni rahlo pordela, vendar pa to lahko prikrijete z uporabo ličil. V zelo redkih primerih lahko pride do zmanjšane ali povečane pigmentacije kože, ki pa običajno izzveni v nekaj tednih.